24. 11. 2016

Na krajské konferenci 16. listopadu byla v Brně zvolena nová Rada krajské organizace ve složení: spolupředsedkyně Jana Šťastná (ZO Brno-východ), spolupředseda Jenda Perla (ZO Brno-střed) a místopředsedové a místopředsedkyně Zdeněk Ručka (ZO Brno-střed), Helena Továrková (ZO Brno-západ), Martin Dutkiewič (ZO Brno-východ), David Oplatek (ZO Brno-střed) a Anastasios Jiaxis (ZO Brno-Bosonohy).

I přes úspěch v krajských volbách, ve kterých se koalice Zelení a Piráti dostala se ziskem 5,1 % do krajského zastupitelstva, se stávající spolupředsedající Jana Leitnerová a Matouš Vencálek rozhodli rezignovat na svoje funkce. Spolu s nimi nakonec rezignovala i celá stávající RKO. Všichni její členové svoje funkce na krajské konferenci obhajovali.

Jana Šťastná a Jenda Perla neměli na funkce spolupředsedkyně a spolupředsedy protikandidáty. Svoji kandidaturu oznámili společně a chtějí se věnovat především aktivizaci stávajících členů, rozvoji strany v regionech, přípravě projektů podporujících stávající základní organizace a vylepšení vnitřní i vnější komunikace krajské organizace.

Do RKO kandidovalo 8 členů a členek: Jan Duda, Martin Dutkiewič, Anastasios Jiaxis, Bohumil Kašpárek, Jana Konečná, David Oplatek, Zdeněk Ručka, Pavla Spurná a Helena Továrková.

Novým pokladníkem byl zvolen Anastasios Jiaxis, novým členem Krajské revizní komise Radim Cenek a novou zástupkyní krajské organizace v Republikové radě Jana Leitnerová. Matouš Vencálek samozřejmě pokračuje jako člen celorepublikového Předsednictva strany.