16. 10. 2018

Volby jsou za námi a do zastupitelských lavic na jižní Moravě pomalu usedají nově zvolení politici a političky. Jsou mezi nimi také mnozí členové nebo příznivci Strany zelených.

V letošních komunálních volbách se Zeleným podařilo výrazně uspět v mnoha brněnských městských částech i mimobrněnských obcích. Zelení zvítězili v Jundrově, Komíně, Novém Lískovci a jihomoravských Našiměřicích.

Nepodařilo se nám bohužel přesvědčit dostatek brněnských voličů a proniknout na magistrát města Brna. V brněnských městských částech však bude naše názory hájit 40 zelených zastupitelek a zastupitelů. Reprezentovat nás budou v Bosonohách, Bystrci, Jundrově, Kohoutovicích, Komíně, Králově Poli, Líšni, Novém Lískovci, Brně-střed, Řečkovicích a Mokré Hoře, Žabovřeskách nebo Židenicích.

Kromě Brna má Strana zelených své zastupitele i v dalších jihomoravských obcích. Konkrétně v Boskovicích, Letovicích, Madřicích, Žabčicích, Hustopečích, Vranovicích, Tišnově, Vyškově, Našiměřicích. Zelenou politiku bude mimo Brno prosazovat 19 politiků a političek.

Děkujeme všem, kdo nás podpořili ať už ve volbách do Zastupitelstva města Brna, nebo do zastupitelstev městských částí a obcí na jižní Moravě!