16. 4. 2020

Pro letošní krajské volby jsme společně s TOP 09, hnutím Idealisté.cz, Moravským zemským hnutím a Liberálně ekologickou stranou vytvořili širokou koalici s názvem Spolu pro Moravu, jak jsme již informovali. Kdo budou čelní kandidáti Zelených na společné kandidátce?

Povede nás starostka brněnského Nového Lískovce Jana Drápalová, které budou krýt záda religionista a předseda jihomoravských Zelených Matouš Vencálek, děkan Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity v Brně Jiří Schneider a zastupitelka městské části Brno-střed a někdejší ředitelka Nadace Veronica Jasna Flamiková. Další kandidátky a kandidáty brzy představíme.

Tyto volby budou nepochybně mimořádné a před příštím vedením Jihomoravského kraje budou stát náročné výzvy – a to jak takové, které by nás ještě před pár měsíci ani nenapadly, tak ty, které během pandemie nikam nezmizely. A my spolu s našimi partnery dáváme dohromady silný tým, který je připraven těmto výzvám čelit.

Čelní kandidáti a kandidátky Zelených v rámci koalice Spolu pro Moravu:

Ing. Jana Drápalová, starostka MČ Brno – Nový Lískovec, zastupitelka Jihomoravského kraje

Mgr. Matouš Vencálek, religionista, předseda Strany zelených v Jihomoravském kraji

Ing. Jiří Schneider, Ph.D., děkan Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií MENDELU

Mgr. Jasna Flamiková, zastupitelka MČ Brno-střed, zakladatelka obchodů Nadace Veronica